Wat is lifecoaching?

Lifecoaching neemt de meest centrale rol in binnen alle vormen van coaching. Deze vorm van coaching heeft niet alleen betrekking op werk,  prestaties, privézaken of wensen maar ook op alle zaken die een rol spelen in het leven van de coachee.Als Lifecoach kijk ik samen met jou hoe jij het meeste uit je leven kunt halen en betrek daarbij alle gebieden die voor jou belangrijk zijn. Financien, religie, relaties, werk en alle andere mogelijke zaken die van belang kunnen zijn in jouw leven worden besproken en zo goed mogelijk op elkaar afgestemd. Elk levensgebied wordt niet alleen geoptimaliseerd, maar ook afgestemd op andere levensgebieden. 

Die afstemming en het vinden van de beste balans is de specialiteit van de Lifecoach. Afstemming tussen levensgebieden kan bijvoorbeeld betrekking hebben op de balans tussen vrijetijdsbesteding en werk, maar ook op de balans tussen ziekte en werk, op geloofsovertuigingen die van huis uit zijn meegekregen en op tegenstrijdige waarden van een partner.

Een kerngedachte van lifecoaching is dat het geheel meer is dan de som der delen. Pas als alle levensgebieden elkaar versterken en uitgaan van dezelfde waarden, ontstaat eenheid. Eenheid in levensverhaal, in levensfilosofie en identiteit.Alleen vanuit dit sterke besef van eenheid kan een mens authentiek leven. Authentiek leven betekent dat mensen in alle situaties leven naar gelang hun eigen behoeften. Dit vanuit het besef van intrinsieke waardigheid. Congruentie in alle onderdelen van het leven is de sleutel tot authentiek leven.


Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn